Mentés

Ezért nem élhetünk antioxidáns flavonoidok nélkül

1105
HOZZÁSZÓLÁS:

A flavonoidok egyre inkább méltó helyükre kerülnek az egészségmegőrzésben manapság, hiszen mára már rengeteg tudományos bizonyíték támasztja alá, hogy roppant nagymértékben járulnak hozzá egészségünk megóvásához, s így a betegségek megelőzéséhez.

Miben találhatóak nagy mennyiségben flavonoidok?antioxidans-gyumolcsok2

A flavonoidok leginkább a fekete húsú és héjú gyümölcsökben és zöldségekben, csonthéjasokban, fűszernövényekben, magvakban, fakéregben és virágokban fordulnak elő.

A növények számára is nélkülözhetetlen vegyületek, mivel szaporodásuk és egészségük megőrzése elképzelhetetlen lenne flavonoidok nélkül.

Megóvják sejtjeink épségét és egészségét

Mentés

A flavonoidok igen erélyes antioxidáns vegyületek, vagyis olyan anyagok, melyek rendkívül sikeresen képesek semlegesíteni a sejtkárosító szabadgyököket szervezetünkben.

Érdemes tudni, hogy a szabadgyökök folyamosan, megállás nélkül támadják és károsítják egészséges sejtjeinket, s ezzel a betegségek kialakulásának mintegy 98 százalékáért ők tehetők felelőssé. Ráadásul a sejtromboló tevékenységüknek köszönhető az öregedés folyamata is.

Tehát létfontosságú számunkra, hogy megfelelő védelmet biztosítsunk valamennyi sejtünk számára az őket érő oxidatív károsodásokkal szemben. A flavonoidok pedig éppen ebben verhetetlenek, mivel képesek semlegesíteni, tehát hatástalanítani ezeket a szabadgyököket, s ezzel megelőzik azok sejtromboló hatásait.

Ezáltal a flavonoidok rendkívül eredményesen képesek megelőzni számos – akár nagyon súlyos – betegséget, köztük a daganatos megbetegedéseket is. Ráadásul a már kialakult betegségek esetén is roppant jótékony hatással rendelkeznek, mivel enyhíthetik a meglévő tüneteket, valamint felgyorsíthatják a gyógyulás ütemét is.

A flavonoidok sejtvédő és öregedésgátló hatásaikon túl támogatják a vitaminok sokkal hatékonyabb felszívódását is, ami szintén hozzájárul egészségi állapotunk javításához.

A flavonoid vegyületek nem csupán a daganatok megelőzése vagy a baktériumok és vírusok leküzdése miatt nélkülözhetetlenek számunkra, hanem igen erős értágító és gyulladásgátló hatásaik okán is.

Ezáltal a flavonoidok hozzájárulnak az érfalak rugalmasságának fokozásához, a vérképzés javításához, a koleszterinszint normalizálásához, az érelmeszesedés megelőzéséhez, a vérlemezkék összetapadásának megakadályozásához, valamint a vérnyomás csökkentéséhez is.

Mindemellett a flavonoidok kitűnő immunerősítők, valamint jelentősen képesek fokozni a fizikai és szellemi teljesítőképességünket is.

Ha szeretne még több érdekes információt olvasni a Flavonoidokról és egészségmegőrző hatásaikról, akkor KATTINTSON IDE, ahol mindent megtudhat ezekről a sejtvédő antioxidáns vegyületekről!

1105
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1499
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés