Mentés

Flavonoidok – a szervezet egészségének őrei

971
HOZZÁSZÓLÁS:

A flavonoidok tulajdonképpen olyan antioxidánsok ezreit foglalják magukbflavonoidokan, amik megegyeznek a felépítésükben. Mindegyikük fellelhető a gyümölcsökben és zöldségekben. Kitűnő antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek, méghozzá az okból, mert képesek átadni egy elektront más molekulák számára.

A flavonoidok valójában a növények pigmentjei, így képesek kiszűrni a nap káros sugárzását. Számtalan különféle betegség esetén alkalmazzák őket, így kitűnően felhasználhatóak a hajszálerek törékenységének és áteresztésének a megelőzésére. Ezzel pedig elkerülhetőek a véraláfutások és ödémák is. Szent-Györgyi Albert, a flavonoidok felfedezője P-vitaminnak nevezte el őket, mivel vitaminokra jellemző tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Napjainkban már körülbelül 6000 különböző fajtájú flavonoidot ismerünk. Rengeteg féle gyógyszert készítenek a felhasználásukkal, valamint számtalan gyógyhatású készítmény, táplálékkiegészítő és kozmetikum is tartalmazza ezeket a roppant értékes flavonoid vegyületeket.

Flavonoidok – a növények védelmezői

Mentés

A flavonoidokat a növények termelik a saját védelmük érdekében. A flavonoidok megóvják őket a különféle káros sugárzásoktól, a szabadgyökök rombolásától, valamint a különféle gombák, mikroorganizmusok káros hatásaitól. Mindemellett pedig támogatják a növekedésüket szabályozó enzimek működését is.

Ezen felül szerepet játszanak a növények ízének és színének a meghatározásában is. A flavonoidok főként a növények virágjában, termésében és levelében, illetve levélszárában találhatóak meg. A flavonoidok sosem önállóan, hanem az adott növényre jellemző mennyiségben fordulnak elő. A szőlő magjában például több mint 3000 féle flavonoid található, éppen ezért annyira erős antioxidáns a szőlő magja és az abból készült különféle étrend-kiegészítők is.

Milyen jótékony hatásai vannak az emberi szervezetre a flavonoidoknak?

Rendkívül erős antioxidáns és gyógyító képességeiket mi magunk is tapasztalhatjuk. Tudományosan is bizonyított, hogy a flavonoidok erős  antioxidáns, gyulladásgátló és daganatellenes hatásokkal rendelkeznek, valamint nagymértékben  hozzájárulnak az egészség megőrzéséhez és a betegségek megelőzéséhez is.

Hathatósan csökkentik a vérnyomást és a koleszterinszintet. Továbbá megelőzik a vérrögképződést és az érelmeszesedés kialakulását is. Így akik rendszeresen fogyasztanak flavonoidokat, azok között jelentősen kevesebb a szív-és érrendszeri betegségek előfordulása.

A flavonoidok nagymértékben hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez, valamint csodálatos módon képesek semlegesíteni a káros szabadgyököket is.

Mindemellett pedig nagyszerű baktérium-, vírus-és gombaellenes hatással is rendelkeznek. Tökéletesen képesek ellátni a bőr és a szem védelmét is. Sőt, még az allergiáért és az asztmáért felelős enzimek működését is gátolni tudják. Az izoflavonoidok pedig képesek csökkenteni a hormonális ingadozással együtt járó igen kellemetlen tüneteket, ezért elviselhetőbbé teszik a menstruációs ciklust és a változókort is.

971
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

1499
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés