Mentés

Mit kell tudnunk az antioxidánsokról?

858
HOZZÁSZÓLÁS:

Az élet alapja az oxigén. Oxigénre az emberi szervezet minden egyes sejtjének szükséegeszsegnapge van, az élet minden percében. Amennyiben nem jutunk elegendő oxigénhez, szervezetünk nem képes megfelelően működtetni a létfontosságú folyamatokat.  

A káros szabadgyökök

Az oxigén sajnálatos módon, a normális biokémiai reakciók során instabillá válik, és képes oxidálni a szomszédos molekulákat is. Az égési, vagy oxidációs folyamatok sejt károsodáshoz, gyulladások, és arteriális károsodások kialakulásához vezethetnek, de akár degeneratív problémákat is előidézhetnek.

Az oxidációs folyamatok során szabadgyökök keletkeznek, melyek párosítatlan elektronnal rendelkeznek, és erősen reakcióképesek, sejtromboló hatásúak. A tudomány mai állása szerint előidézhetik az öregedés folyamatát is!

A védő antioxidánsok

Az antioxidánsok olyan vegyületek, melyek egyrészt gátolják az oxidációs folyamatokat, másrészt képesek semlegesíteni a szabad gyököket. Alapvető építőelemek, melyekre az általános egészség fenntartásához égető szükség van!
Egy részük széles körben ismert, mivel ezek nélkülözhetetlen tápanyagok: ilyenek pl. a szelén, a béta-karotin, a C-vitamin, vagy az E-vitamin.
Léteznek azonban más, igen hatásos antioxidánsok is, melyek kevésbé létfontosságúak az emberi szervezet számára, ám igen hatékonyak. Ide sorolhatóak a bioflavonoidok, az antocianidinek és számos olyan vegyület, mely az ételeinkben is megtalálható, és csupán a közelmúltban azonosították őket.
Az antioxidánsokról tudni kell, hogy egyedi bőrvédő jellegűek. Igen sok kutatást végeztek közvetlenül a bőrfelületen alkalmazott antioxidáns-hatású étrend-kiegészítők körében, melyek eredményeképpen megállapították jelentőségüket a bőrvédelem szempontjából.
 

Mentés

858
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

Mentés

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

565
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát? [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]

 

Mentés